De special effects in de film

In de film Dolfje Weerwolfje zijn er best wel wat special effects aan te pas gekomen om dolfje in een weerwolfje te laten veranderen.

Tijdens het monteren kwamen de makers er achter dat Dolfje soms iets meer expressie nodig had in de momenten dat hij een weerwolf was. Een aantal gezichtsuitdrukkingen van Dolfje kwamen soms niet helemaal naar voren. Daarom had Planet X FX in samenwerking met regisseur Joram Lürsen en Peter Alderstien een aantal scènes geselecteerd waarvan de emotie in het gezicht versterkt moest worden.

effects

Van de ene naar de andere Expressie

In alle shots van Dolfje werd eerst zijn hoofd gestabiliseerd, hier over heen werd een zogenaamde Grid gelegd die volledig animeerbaar is. Zo konden de makers het gezicht van Dolfje vloeiend van de ene naar de andere emotie brengen. Ook kreeg Dolfje daardoor meer beweging in zijn wenkbrauwen, neus, oren en wangen. Hierdoor kunnen de kijkers van de film kleine subtiliteiten zoals ruiken, zuchten en het spitsen van Dolfje zijn oren zien. Ook werden er op sommige momenten verbeteringen in de lipsync aangebracht met de gesproken tekst.

De scènes voor Dolfje Weerwolfje zijn op verschillende plekken opgenomen waaronder: Hilversum, Dordrecht en het stadspark in Brugge. Ook zijn er fragmenten opgenomen in de studio waar ook de animaties zijn gemaakt.

Al met al is Dolfje Weerwolfje de film een echt spektakel geworden door de fantastische regie van Joram Lürsen samen met de Studio Planet X FX special effects.

Zelf ook geïnteresseerd in een animatie of bedrijfsfilm? Skipp.nl produceert verschillende animaties, zoals: Whiteboard animatie, de explainimation of uitleganimatie, Motion Graphics en 3D-animaties. Skipp.nl heeft verschillende experts op elk gebied, en heeft al voor veel grote bedrijven een animatiefilm of bedrijfsfilm gemaakt. Laat één van hun video experts een voorstel voor je doen!